Valmistus

Jokaiselle muistomerkille tehdään oma hiekkavalu

Valu

Hautamuistomerkkien valmistus tapahtuu  perinteisellä hiekkavalutekniikalla. Hiekkamuotteihin valetaan juoksevaa alumiinia. Jokaiselle muistomerkille tehdään oma hiekkamuotti, johon sula alumiini johdetaan. Seoksena on alumiinipiiseos, joka sisältää hieman magnesiumia. Seos ehkäisee hyvin ilman ja meriveden aiheuttamaa syöpymistä ja omaa hyvät lujuusominaisuudet.

Hautaristit ja muistomerkit valetaan perinteisellä hiekkavalulla alumiinista.

Anodisointi

Muistomerkkien pintakäsittelynä on tumma sähkökemiallinen anodisointi. Pintakäsittely antaa muistomerkille kauniin, tumman  värityksen.

Kaiverrus

Tumma väritys, anodisointi, muodostaa hyvän kontrastin kaiverruksille.  Tiedot, koristekuvat ja muistolause kaiverretaan suoraan muistomerkin pintaan, jolloin alumiinin oma väri tulee kauniisti esille.  Mitään irrallisia kaiverruslaattoja ei tarvita.

muistomerkit. Muistomerkkien pintakäsittelynä on anodisointi.

Muistomerkki kiinnitetään aluskiveen, jonka koko määräytyy muistomerkkimallin ja seurakunnan hautausmaasäädöksien mukaisesti. Aluskivi on tummaa graniittia.

Muistomerkit puhdistetaan vedellä ja pehmeällä sienellä. Varottava voimakasta naarmutusta.

Merjarit hautamuistomerkit on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, kotimainen tuote! Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt valetuille hautamuistomerkeillemme mallisuojat.

Hautaristit ja hautamuistomerkit läheisen muistoksi